Maatwerk

Holistisch coachen

Holistisch coachen
Wanneer durf jij jezelf bloot te geven?

 

Iedereen kent van die momenten in zijn of haar leven waarop je het gevoel hebt dat je vast loopt in je werk, privé of beiden. Vaak onbewust ben je je eigen grenzen al verder voorbij gegaan dan goed voor je is. Je ervaart rusteloosheid, ontevredenheid, voelt je verdrietig, bent ongelukkig terwijl je toch alles lijkt te hebben, depressief, moe of je zit gewoon niet meer lekker in je vel. Het kan ook zijn dat je al te lang op dezelfde plek in je leven en werk staat. Je voelt of hoort je innerlijke stem(metjes) roepen om aandacht.

 

Dat is een goed moment om eens met een holistische gids contact op te nemen.

 

Bij holistische coaching kijken we vanuit een zo breed mogelijk perspectief naar mensen en menszijn. We kijken naar de bronnen en oorzaken achter symptomen en problemen die worden ervaren. We beschouwen daarbij ieder mens als één geheel van lichaam, geest, verstand, je innerlijk (of ziel). Daarnaast gaan we er vanuit dat mensen onderdeel uit maken van een groter geheel, ook wel systemen genoemd. Denk bij systemen aan werk, gezin van herkomst, familie, vrienden, verenigingen, team, cultuur, etc.

 

Holistisch coachen is een geschikte vorm voor mensen die openstaan om de weg bij zichzelf naar binnen te maken, ook wel ‘de reis van de held’ genoemd.  Mensen die het aandurven om de oorzaken en aanleidingen achter hun gedrag te onderzoeken en om te buigen naar nieuwe wegen.

Het vergt lef om dat te doen en het is vaak een intensief proces. Maar de beloning die je krijgt maakt dat meestal ruimschoots de moeite waard.

 

Op een liefdevolle manier zijn we graag je gids om op identiteitsniveau te werken aan jezelf. Samen zorgen we dat je weer bewust en krachtig in het leven komt te staan. Wij houden een eerlijke spiegel voor en dagen je uit echt uit zelf op zoek te gaan naar je raakt in de situaties met wederzijds respect.

 

Blootgeven

Jezelf helemaal blootgeven, alles durven aankijken wat zich in je leven heeft afgespeeld en hoe dat je huidige situatie beïnvloedt. Het gaat niet zozeer om de ‘beerput’ open te trekken maar wel om te achterhalen welke – veelal onbewuste – ervaringen jouw handelen beïnvloeden en sturen en vaak ook de oorzaak zijn van verschillende klachten en problemen.

 

Om dat te doen vraagt veel moed en de wil om je kwetsbaar op te durven stellen. Vaak moet je voorbij je eigen schaamte  en schuldgevoelens. Een goede gids kan je hierbij helpen.

 

Als je op zo’n moment bloot voor de spiegel durft te gaan staan krijg je inzichten die je tot nu toe vaak onbewust verborgen hebt gehouden. Op zo’n moment kan een holistische gids je vergezellen op jouw reis.

 

Neem contact op als jij:

  • Je zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde wilt vergroten.
  • Weer wilt leren te vertrouwen op je gevoel.
  • Wilt leren je gevoelens te uiten.
  • Beter in je vel wilt komen te zitten.
  • De passie en kracht weer terug wilt krijgen in jouw werk
  • Jouw persoonlijke welzijn en effectiviteit wilt verbeteren.
  • Weer tevreden en gelukkig wilt zijn.
  • Energie en voldoening van jouw werk wilt krijgen.
  • Betere balans wilt krijgen tussen werk en privé.
  • Minder stress wilt.
Lees meer

Veel mensen krijgen op een gegeven moment behoefte aan meer diepgang in hun leven. Je ervaart dat je tegen terugkerende problemen of symptomen aanloopt. Of je merkt dat het allemaal niet meer zo gaat als je graag zou wensen. Je krijgt niet meer de voldoening, energie en passie van hetgeen je doet of zich voordoet in jouw leven.

 

Als je niet op tijd gehoor geeft aan dit soort symptomen is de kans groot dat je een wake-up-call krijgt. Een wake-up-call in de vorm van een burn-out, depressie, baan kwijt, relatieproblemen of gezondheidsklachten.

 

Bij holistisch coachen gebruiken we onze intuïtieve vermogens en werken  vanuit ons hart in het hier en nu met wat zich aandient en wil laten zien. We begeleiden mensen op identiteitsniveau waarbij de reguliere coachtechnieken worden aangevuld met verschillende werkvormen zoals; energie-lezen, systemisch werken, familie- en organisatieopstellingen, meditatie, aura- en chakrapsychologie, innerlijk kind en regressietechnieken.