Omarm je angst, het is de toegangspoort naar ontwikkeling!

Omarm je angst, het is de toegangspoort naar ontwikkeling!

Een groot deel van je angsten bestaan alleen in je hoofd. Kijk naar de prijs die je elke dag weer betaalt vanwege je vlucht voor angst. Vlucht niet langer voor die angst, het is niet je vijand, het is de bewaker van je grootste schat; je eigen volmaakte natuur.

Die angst is je beste vriend, want altijd weer wijst hij je waar je geluk verborgen is. Je hebt hem tot nu toe nooit begrepen en bent vaak voor hem weggelopen. Maar kijk nog eens naar die angst in zijn alledaagse verschijningsvormen, bijvoorbeeld bij de bakker op het moment dat iemand voor zijn beurt gaat. Of vlak voordat je in het openbaar moet spreken. Al die keren dat je deze angst hebt gevoeld en tóch gedaan hebt waar je bang voor bent, heb je onmiddellijk naderhand een soort geluk gevoeld, al was het maar heel vaag. Wij begrijpen deze angst volkomen verkeerd. Wij denken dat het een soort waarschuwingsbord is dat met grote rode letters zegt: ‘Pas op, niet doen wegwezen, verbergen, dat gaat pijn doen, hou je klein!’

Maar het is juist een grote groene pijl die ons zegt: ‘Hier moet je zijn, dit moet je doen, hier ligt je ware natuur, ga zo door en je zult je heel blij voelen, toe maar, je doet het goed!’ Dat is wat deze angst ons dagelijks probeert te zeggen.

Vrij vertaald uit “De verslaving voorbij” vanJan Geurtz

Johan Blom | MooiHeel 2020

Weten hoe je leert je angsten te omarmen? Vraag een gratis Kracht Consult aan.

Bellen of mailen mag ook: 06 301 650 62 | johanblom@MooiHeel.nl

Johan Blom

Met elkaar maken we Nederland bewuster en liefdevoller.

Geen reactie's

Geef een reactie