Heel worden

Heel worden Het begrip genezen kennen we allemaal wel. Heel-zijn of -worden omvat veel meer dan genezen. Helen is een proces waardoor je als persoon en organisatie sterker en bewuster wordt. Iedereen heeft te maken met heel-worden omdat we allemaal wel ergens in ons verleden pijn hebben opgelopen waar we in het heden nog, vaak onbewust, last van hebben. Helen is ook accepteren van wat er is, wat zich op jouw levenspad openbaart. Dat is zeker niet altijd makkelijk en het doel inzien van wat op jouw pad komt is vaak nog moeilijker.

In grote lijnen kun je zeggen dat heel-worden te maken heeft met het vinden van een bevredigende oplossing van oude pijn en het accepteren van wat er is. Dat is vaak een mix van persoonlijke oude pijn en pijn die in een context zoals een organisatie is opgelopen. Om te helen haal je wat verborgen was weer naar boven en betrek je dat bij het geheel. Helen heeft te maken met aanraken en aangeraakt worden. Door te helen zorg je dat vastzittende of belemmerende patronen bij jezelf of in de organisatie weer los worden gemaakt.

Dit draagt bij aan het verbeteren van het algehele persoonlijke welzijn, geluk, samenwerking en leidt tot betere resultaten en meer toegevoegde waarde.

Niet
wat ons wordt aangedaan
doet ons
òp of ondergaan
maar
onze wijze
van ernaar kijken
zal ons verarmen
of verrijken

Ellen van Monsjou-Krijger

Ontdek jezelf in ontmoeting met ons