Retraites op maat
Individueel of team-, groepsverband

Veel mensen leven niet naar wie ze werkelijk zijn, wat ze werkelijk willen en voelen. Daar zit vaak een hele wereld achter. Een wereld van pijn, verdriet, gemis, trauma, verlies, pesten, genegeerd voelen, opgebrand zijn, niet gezien zijn, etc.  We ontwikkelen patronen om de emoties en gevoelens die dat oproept niet meer te hoeven voelen. Deze patronen bouwen we vanaf onze kindertijd op en dragen we dagelijks met ons mee in onbewuste patronen en gedrag. Tot op zekere hoogte waren deze onbewuste patronen vroeger effectief. Maar in het hier en nu meestal niet meer.

 

Er is echter nu geen gevaar meer om dit onder ogen te zien. Als we dat gaan doen kunnen we ons vrijer gaan voelen, in wie we zijn en wat we voelen. Het gaat dan niet over je ‘lekker’ voelen maar over voelen wat er is, hetgeen kan leiden tot je echt lekker voelen. Omdat je loslaat en ontspant.

Om weer in contact te komen met een leven in meer vrijheid, ontspanning en overgave, geef ik geregeld  in het voorjaar en de zomer individuele of groepsretraites in binnen-  en buitenland.

Een retraite is een manier om even afstand te nemen van het dagelijkse leven, een innerlijke reis te maken, gewoon te ontspannen of een mogelijke levensvraag of patroon te onderzoeken. Een retraite kan volledig of gedeeltelijk onder begeleiding gehouden worden (tarieven in overleg, afhankelijk van duur).

Een retraite bestaat uit wandelen, stilte, meditatie, (individuele of groeps) gesprekken, praktische oefeningen op het gebied van bewustwording en lichaamsbewustzijn en in de natuur zijn. De processen die gaan over openheid, vreugde en liefde voor jezelf kunnen vervolgens vertaald naar wat je het liefst wilt creëren in je leven.
Het kan fijn zijn met een vraag de retraite in te gaan. De intentie is om tijdens de retraite voor het grootste deel buiten te zijn.

 

Het is ook mogelijk om samen een aantal dagen op te trekken, te wandelen en te zijn in binnen of buitenland om een innerlijke reis te maken. We wandelen, overnachten in eenvoudige pensions of kamperen in de natuur, we eten samen maar er is ook ruimte voor jezelf.

 

 

Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen.