Naaktcoachen

Naaktcoachen

Veel mensen krijgen op een gegeven moment behoefte aan meer diepgang in hun leven. Je ervaart dat je tegen terugkerende problemen of symptomen aanloopt. Of je merkt dat het allemaal niet meer zo gaat als je graag zou wensen. Je krijgt niet meer de voldoening, energie en passie van hetgeen wat je doet of zich voordoet in jouw leven.

Als je niet op tijd gehoor geeft aan dit soort symptomen is de kans reëel dat je een wake-up-call krijgt. Een wake-up-call in de vorm van een burn-out, depressie, baan kwijt, relatieproblemen of gezondheidsklachten.

Dat werk en privé nauw met elkaar verbonden zijn en dat je jezelf altijd meeneemt in (nieuwe) relaties en uitdagingen heb je waarschijnlijk al ontdekt. Je kunt en wilt niet meer weglopen voor de uitdagingen waarvan je van binnen echt wel voelt dat je ze vroeg of laat een keer aan zult moeten gaan.

Dit is zo’n moment om jezelf eens helemaal ‘bloot te geven’. Je vindt het misschien nog wel spannend maar je voelt aan verschillende signalen dat het tijd wordt om ‘een reis naar binnen te maken’. Je wilt op onderzoek gaan naar wie je werkelijk bent, hoe je gevormd bent en wat gemaakt heeft dat je geworden bent zoals je nu bent. Je wilt verder ontwikkelen. Je wilt jezelf ontdekken om jezelf weer te kunnen zijn.

Dat is het moment waarop de tijd rijp is om samen met een professionele gids te gaan naaktcoachen. Niet fysiek natuurlijk maar figuurlijk.

Blootgeven

Naaktcoachen houdt in dat je jezelf helemaal bloot geeft. Dat je alles durft aan te kijken wat zich in je leven heeft afgespeeld en vooral hoe dat je huidige situatie beïnvloed. Het gaat niet zozeer om de ‘beerput’ open te trekken maar wel om te achterhalen welke – veelal onbewuste – ervaringen jouw handelen beïnvloeden en sturen. Deze ervaringen zijn vaak de oorzaak van verschillende klachten en problemen die je ervaart.

Om jezelf bloot te geven vraagt veel moed en de wil om je kwetsbaar op te durven stellen. Vaak moet je voorbij je eigen schaamte  en schuldgevoelens. Een goede gids kan je hierbij helpen.

We beginnen op het punt waar jij je prettig bij voelt, wat voor jou nog vertrouwd is. Tenslotte ga je niet zomaar voor iedereen de eerste keer ‘helemaal bloot’.

Om mensen echt verder te helpen is het van belang dat ik als coach en gids me ook bloot durf te geven. Door mijzelf kwetsbaar op te stellen help ik je om jezelf bloot te geven. Ik neem mijn eigen ervaringen mee en weet wat het is om jezelf bloot te geven.

Als gids neem ik je mee naar en langs plekken waar ik zelf ook langs ben geweest. Of waarvan ik weet dat ik me daar voldoende kan inleven. Door te voorleven hoe ik met lastige thema’s ben omgegaan nodig ik je uit om bij jezelf ook met jouw thema’s aan het werk te gaan. Ik loop als het ware een stukje met je mee, ga soms even vooruit om vervolgens jou de ruimte te bieden zelf te ontdekken en gaan doen wat je te doen hebt.

Holistisch mensbeeld

Bij naaktcoachen kijken we samen vanuit een holistisch mensbeeld naar wat jou op dit moment bezighoudt in je leven. Onder een holistisch mensbeeld versta ik dat je naar de mens kijkt vanuit een zo breed mogelijk perspectief. Ik kijk naar de bronnen en oorzaken achter symptomen en problemen. De mens beschouw ik daarbij als één geheel van lichaam, geest, verstand, je innerlijk (of ziel). Daarnaast ga ik er vanuit dat mensen onderdeel uit maken van een groter geheel, ook wel systemen genoemd. Denk bij systemen aan werk, gezin van herkomst, familie, vrienden, verenigingen, team, cultuur, etc.

Bij naaktcoachen (holistisch coachen) gebruik ik, als gids, mijn intuïtieve vermogen en werk vanuit mijn hart in het hier en nu met wat zich aandient. Ik begeleid mensen op identiteitsniveau waarbij de reguliere coachtechnieken worden aangevuld met verschillende werkvormen zoals; energie-lezen, systemisch werken, familie- en organisatieopstellingen, meditatie, aura- en chakrapsychologie, innerlijk kind en regressietechnieken.

Voor wie

Holistisch coachen is een geschikte vorm voor mensen die openstaan om de weg bij zichzelf naar binnen te maken, ook wel ‘de reis van de held’ genoemd.  Mensen die het aandurven om de oorzaken en aanleidingen achter hun gedrag te onderzoeken en om te buigen naar nieuwe wegen.

Het vergt lef om dat te doen en het is vaak een intensief proces. Maar de beloning die je krijgt maakt dat meestal ruimschoots de moeite waard.

De mensen die mij inschakelen voor coaching hebben meestal al het een en ander gedaan. Ze hebben al verschillende vormen van training en coaching gehad. Het heeft ze het nodige gebracht en toch merken ze dat hun vraagstukken terugkeren of verergeren.

Wat ze merken is dat je voor de korte termijn wel nieuwe dingen kunt (aan)leren maar dat op de lange termijn dieper liggende (onverwerkte) gevoelens, emoties en drijfveren toch weer naar boven komen. Ze vallen dan vaak ‘terug in oud gedrag’.

Samen met mijn partners van MooiHeel werk ik zowel voor individuen maar ook met teams en groepen. We werken het liefst aan pittige vraagstukken die om transformatie vragen.

Wanneer

De thema’s waar mensen mee komen zijn divers. Het is meestal een mix van zakelijk en privé, relatie(s), verleden, heden en toekomst, jezelf en met teams.

Holistisch coachen (naaktcoachen) is iets voor jou als je:

  • Je zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde wilt vergroten.
  • Weer wilt leren te vertrouwen op je gevoel.
  • Wilt leren je gevoelens te uiten.
  • Beter in je vel wilt komen te zitten.
  • De passie en kracht weer terug wilt krijgen in jouw werk
  • Jouw persoonlijke welzijn en effectiviteit wilt verbeteren.
  • Weer tevreden en gelukkig wilt zijn.
  • Energie en voldoening van jouw werk wilt krijgen.
  • Betere balans wilt krijgen tussen werk en privé.
  • Minder stress wilt.

06 301 650 62 | johanblom@mooiheel.nl

Wat mensen aan mij teruggeven  

‘Ik heb al meerdere therapeuten en coaches mogen ervaren en heb Johan als één van de mensen ervaren die me echt verder heeft geholpen. Johan staat als coach naast me en fungeert als waarnemer van alles wat ik laat zien (bewust of onbewust). Een soort getuige van mezelf. Dan word ik gespiegeld en komen de nieuwe inzichten als vanzelf uit mezelf. Johan coacht vanuit zijn hart, vanuit wie hij is, zonder opsmuk. Hij laat alle ruimte voor jou om te ontdekken wat er binnen in jou te ontdekken is. Hij bezit de gave om jezelf te ontmoeten en te ‘ont-moeten’.’

‘Met Johan als coach heb ik een reis van verstand naar gevoel gemaakt. Een ontdekkingstocht op zoek naar mezelf en hoe ik – weer – wil zijn. Een spannende, soms intensieve en soms verrassende tocht.’

‘Ik ervaar nu meer rust en balans in mijn leven, in mijn gezin, in mijn werk.’

‘In mijn leven draaide alles om ‘het werk’. Door een hele drukke baan was ik mezelf kwijtgeraakt.’

‘Ik liep vast en heb toen hulp van Johan ingeroepen. In een veilige omgeving, een goed luisterend oor en het krijgen van goede reflectie heeft hij mij weer geleerd wat voor mij belangrijk is.’

‘Johan heeft me weer geleerd mezelf te zijn.’

‘Ik heb onder begeleiding van Johan één van mijn meest bijzondere inzichten ooit mogen ontdekken. Dat ik al veel in mijn leven bereikt heb wat de moeite waard is en dat ik de gave heb om uit negatieve ervaringen enkel mee te nemen wat waardevol is voor mijn leven.’

‘Johan heeft alles wat in mij en in mijn bedrijf leeft uitgedaagd, omarmd en verbonden. Zowel mijn bedrijf, ikzelf en wij als team groeiden uit tot een mooier geheel.’

 

Geen reactie's

Geef een reactie