Maatwerk

Burn-out (preventie en behandeling)

Je lijf vertelt je alles, hoe goed ben jij in staat om je lijf te gebruiken als instrument ter voorkoming van burn-out of disbalans in je energiehuishouding?!

Vanuit je omgeving, geest en lijf krijg je voortdurend signalen over hoe het met je gaat. Deze signalen geven je voortdurend aan hoe het met je gaat en ook wanneer de tijd rijp is voor iets anders in je leven. Wacht niet tot anderen, vanuit de medische of psychische wetenschap of geneeskunde, de signalen labelen als een ziekteverschijnsel, maar benader ze als waardevolle tekens op jouw levenspad.

Uit diverse onderzoeken en eigen ervaring weten we dat veel mensen balanceren op de rand van burn-out of iets van dien aard.

Wij hebben zelf geleerd en ervaren om deze signalen tijdig te herkennen en er dan wat mee te gaan doen wat passend is. Kom in actie, liefst voordat je in een situatie komt te zitten waarin je niet meer verder kunt of erger nog “thuis komt te zitten”.

Als je al “vastgelopen” bent bepalen we eerst samen wat er nodig is om verantwoord te gaan werken aan het terugkeren naar een voor jou acceptabele en gezonde situatie.

Hoe mooi is het als je de verschillende signalen die je krijgt niet ziet als “toeval” of ziekteverschijnselen, maar als “dingen die je tóe vallen!” .Dan kom je in de situatie waar veel zaken die beschreven zijn waar blijken te zijn. Zaken als “je hebt alles wat je nodig hebt al in je”, “er is genoeg voor iedereen” en “alles hangt met elkaar samen en is in verbinding”. Je moet het alleen wel zelf willen zien en doen. Ook een transformatie kost veel moed, energie, pijn, verdriet, onzekerheid en gaat niet vanzelf. Maar je bent NIET ZIEK!!!! Kijk de pijn in de ogen, ga de reis naar binnen maken, ontdek wat voor jou is bestemd, wat jouw pad is. Dan krijg toegang tot de onmetelijke kracht die in iedereen zit.

Je gaat je geen slachtoffer of zieke voelen maar bewust wezen van een groter geheel. Je leert weer mee te bewegen op de flow van het leven. Je komt in verbinding met jezelf en daardoor met de rest van de wereld.

Je bent altijd zelf in de regie. Je hebt altijd een keuze!! En deze keuzes kun je alleen zelf maken. Hoe meer je met jezelf in verbinding bent hoe beter je zelf keuzes kunt maken die goed voor jou zijn. En hoe minder je je laat beïnvloeden door de mening en oordelen van anderen.